Κριτική Επιτροπή
H Κριτική Επιτροπή των Chefs’ Choice Awards 2022 απαρτίζεται από καταρτισμένους, έμπειρους chefs που έχουν διαμορφώσει εν πολλοίς την ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα.
Oι chefs θα κληθούν να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες ανά κατηγορία στη βάση καθορισμένων κριτηρίων μέσα από δημιουργική μαγειρική διαδικασία “blind cooking”.
Αυτό σημαίνει πως οι διακεκριμένοι chefs της Κριτικής Επιτροπής θα εκτελέσουν συνταγές με προϊόντα που θα παρουσιάζονται σε αυτούς με τους πίνακες συστατικών τους, αλλά χωρίς το brand – ετικέτα τους. Η τελική γευστική δοκιμή θα γίνει με ανοιχτά μάτια και θα φέρει τα υποψήφια προϊόντα πιο κοντά στη διάκριση της «πρώτης επιλογής».
Oι chefs θα κληθούν να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες ανά κατηγορία στη βάση καθορισμένων κριτηρίων μέσα από δημιουργική μαγειρική διαδικασία “blind cooking”.
Αυτό σημαίνει πως οι διακεκριμένοι chefs της Κριτικής Επιτροπής θα εκτελέσουν συνταγές με προϊόντα που θα παρουσιάζονται σε αυτούς με τους πίνακες συστατικών τους, αλλά χωρίς το brand – ετικέτα τους. Η τελική γευστική δοκιμή θα γίνει με ανοιχτά μάτια και θα φέρει τα υποψήφια προϊόντα πιο κοντά στη διάκριση της «πρώτης επιλογής».
Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου
Executive Chef

Γιώργος Μανίκας
Chef, το "Σπίτι της Μαριώς"

Μιχάλης Μάρθας
Chef, R&D Consultant Chef,
Culinary Instructor

Χάρης Νικολούζος
Executive Chef «Βραβείο Ελληνικής κουζίνας»

Μιχάλης Νουρλόγλου
Chef Patron «Premiere Restaurant» Intercontinental Athens, Barolo Athens, Brunello Athens,
Mentor Le Monde

Τάσος Πρωτοψάλτης
Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Στέφανος Σμπόνιας
Pastry, Grande Bretagne

Γρηγόρης Χέλμης
Chef patron «Με Ζεν»
Η Κριτική Επιτροπή των Chefs' Choice Awards 2022 μίλησε
Τί κάνει άραγε τους σεφ να εμπνέονται και να δημιουργούν; Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής και η έμπνευση στην κουζίνα τους;
Οι διακεκριμένοι σεφ της Κριτικής Επιτροπής είναι άτομα με πλούσια εμπειρία και που πρωταγωνιστούν στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων. Μέσω των Chefs Choice Awards, μπήκαν σε ένα άγνωστο ταξίδι ανακάλυψης νέων γεύσεων και μοιράζονται την εμπειρία τους:

«Ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής, να αξιολογήσω τις υποψηφιότητες \ μέσα από τη δημιουργική μαγειρική διαδικασία “blind cooking”. (Η τελική φάση των Chefs’ Choise Awards έφτασε και θα φέρει τα υποψήφια προϊόντα πιο κοντά στη διάκριση της «πρώτης επιλογής.)
Η εταιρεία Boussias για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, συμβάλλοντας τόσο στην ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων, άριστης ποιότητας με ταυτότητα Ελλήνων παραγωγών, όσο και την ένταξη τους στην επαγγελματική κουζίνα, αποκαλύπτοντας τη δημιουργικότητα κάθε επαγγελματία».
Κωνσταντίνα Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου, Executive Chef
Κωνσταντίνα Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου, Executive Chef

«Ευχαριστώ πολύ την Boussias και τα Chefs Choice Awards για την ευκαιρία που μου έδωσαν να ανακαλύψω και να δημιουργήσω με αυτά τα υπέροχα προϊόντα»
Γιώργος Μανίκας, Chef «Το Σπίτι της Μαριώς», Καλάβρυτα
Γιώργος Μανίκας, Chef «Το Σπίτι της Μαριώς», Καλάβρυτα

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι στην Κριτική Επιτροπή των Chefs’ Choice Awards. Σήμερα δοκιμάσαμε «τυφλά» διάφορα προϊόντα, εξαιρετικής πρώτης ύλης»
Μιχάλης Μάρθας, Chef Μαραθιά, R&D Consultant Chef, Culinary Instructor
Μιχάλης Μάρθας, Chef Μαραθιά, R&D Consultant Chef, Culinary Instructor

«Σήμερα, στα Chefs Choice Awards εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε με τα υλικά, χωρίς να γνωρίζουμε τo brand και την προέλευση του κάθε προϊόντος. Ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη γνωριμία με νέα προϊόντα»
Χάρης Νικολούζος Executive Chef Jerar
Χάρης Νικολούζος Executive Chef Jerar

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσω του θεσμού των Chefs Choice Awards δοκιμάσαμε πολύ αξιόλογα υλικά, ενθουσιασμένος που μαζί με συναδέλφους περάσαμε αυτή την «τυφλή» μαγειρική δοκιμή»
Μιχάλης Νουρλόγλου, Chef Patron «Premiere Restaurant» Intercontinental Athens, Barolo Athens & Mykonos, Brunello Athens
Μιχάλης Νουρλόγλου, Chef Patron «Premiere Restaurant» Intercontinental Athens, Barolo Athens & Mykonos, Brunello Athens

«Ολοκληρώνοντας τη μαγειρική δοκιμή και διαβάζοντας τον φάκελο υποψηφιοτήτων που αποκάλυψε το brand και την προέλευση των υλικών που δοκιμάσαμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις αποκαλύψεις των προϊόντων»
Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

«Σήμερα είχαμε μια πολύ δημιουργική μέρα στα Chefs Choice Awards. Δοκιμάσαμε νέες παρασκευές με προϊόντα και είδαμε τη λειτουργία των υλικών στην ζαχαροπλαστική»
Στέφανος Σμπόνιας, Pastry, Grande Bretagne
Στέφανος Σμπόνιας, Pastry, Grande Bretagne

«Στα Chefs Choice Awards μαγειρέψαμε με καινούρια και καινοτόμα προϊόντα, δοκιμάσαμε την γεύση τους και την συμπεριφορά τους στη μαγειρική και προχωρήσαμε στη βαθμολόγηση μετά την αποκάλυψη των υλικών»
Γρηγόρης Χέλμης, Chef patron «Με Ζεν»
Γρηγόρης Χέλμης, Chef patron «Με Ζεν»